Zwangerschapsmassage

Waarom?

Als je zwanger bent verandert er veel in je lichaam. En daarnaast lopen alle “gewone” dagelijkse bezigheden gewoon door. Tijd voor jezelf nemen is dan heerlijk. En een speciale zwangerschapsmassage kan nog meer bieden:

  • aandacht voor jou en in contact zijn met jou en je kindje; 
  • ontspanning, minder stress en beter slapen;
  • een massage kan kalmerend werken, pijn verlichten en herstel bevorderen bij zwangerschapsverschijnselen zoals rugpijn, bekkenpijn, spanning in je bovenrug en vochtophoping.

Wanneer?

Na 12 weken zwangerschap. Alhoewel er geen wetenschappelijk bewijs is om niet te masseren in het prille begin van een zwangerschap, houd ik deze grens aan. Ervaring leert ook dat de meeste aanstaande moeders pas daarna behoefte hebben aan een massage. 

Werkwijze?

Net zoals een gewone massage, begin ik met een korte intake. Zo weet ik hoe je zwangerschap verloopt, wat ik voor je kan doen en waar ik rekening mee moet houden. Jouw wensen en behoeften staan voorop.

De massage duurt ongeveer een uur. Tijdens de massage lig je in zijligging (vooral op je linkerzijde) waarbij je comfortabel en goed ondersteund ligt.

De massage is verzorgend, kalmerend en ontspannend. Ik gebruik tijdens een zwangerschapsmassage geen drukpunten of bindweefselmassage.

Ik maak gebruik van neutrale olie van Volatile (jojoba en amandelolie) of Zwangerschaps Massageolie met mandarijn en calendula Een heerlijk geurende massageolie voor aanstaande moeders. De mandarijn kan helpen voor een zachte darminhoud en bevordert een goede nachtrust. De voedende en verzorgende amandelolie, jojoba en calendula houden de huid van de buik soepel. 

Je bent bij mij in goede handen; 

Ik vind het belangrijk om op een verantwoorde en zorgvuldige manier te masseren. Daarom heb ik me extra geschoold in het geven van deze bijzondere massage. 

Heb je nog vragen of twijfel je of je gemasseerd mag of wilt worden? Neem gerust contact met mij op. Dat verplicht tot niets.